De Praktijkinfo kennisbank geeft uitleg hoe u uw website opbouwt en aanpast via video’s en stap-voor-stap uitleg. Praktijkinfo-websites zijn opgebouwd in WordPress. U past uw eigen praktijkwebsite gemakkelijk aan via de PIA. Dit is een vereenvoudigde weergave van WordPress. In deze kennisbank geven we u uitleg over: vormgeving, modules, pagina’s, formulieren, praktijkinstellingen en het wachtkamerscherm.

Instructie video’s

Deze video’s helpen u bij het inrichten en beheren van uw website in de WordPress beheeromgeving. Naast de algemene instructievideo wordt er in aparte video’s aandacht besteed aan de onderwerpen pagina’s, modules, widgets, vormgeving en formulieren.

Video 1; Instructie van de praktijkinfo beheeromgeving

Video 2; Modules in- en uitschakelen en bewerken

Video 3; Pagina’s beheren en aanpassen

Video 4; Vormgeving aanpassen

Video 5; Widgets plaatsen

Video 6; Formulieren maken en bewerken

Website & menu’s vormgeven

Het eerste wat u wilt doen wanneer u een nieuwe website heeft, is natuurlijk de website in uw eigen huisstijl zetten. Herkenbaar met logo, de juiste kleuren en een mooie homepage. Voeg ook widgets toe om uw patiënten te informeren.

Pagina’s en Modules

Uw praktijkinfo website is opgebouwd uit diverse modules. U kunt zelf kiezen van welke modules u gebruik wilt maken. Deze modules zijn gekoppeld aan bijbehorende pagina’s. Op deze pagina’s beheert u zelf de teksten en afbeeldingen. Ook kunt u zelf pagina’s toevoegen.

Praktijkinstellingen

Naast de informatie op uw praktijkinfo website is het ook van belang dat de instellingen van uw praktijk correct staan ingesteld. Zo hebben de medewerkers van uw praktijk de juiste autorisaties en hebben uw patiënten toegang tot de juiste informatie.

Formulieren

Op de PIA van uw praktijkwebsite zijn een aantal standaardformulieren beschikbaar. Zoals het herhaalrecepten formulier en het inschrijfformulier. Daarnaast kunt u gemakkelijk zelf formulieren maken zoals een contactformulier.

Wachtkamerscherm

De wachtkamermodule biedt u de mogelijkheid om informatie vanuit uw praktijksite te tonen op een Tv-scherm in de wachtkamer. Als u al een Tv-scherm in uw wachtkamer heeft dan kunt u de module direct activeren.

Beeldbellen in de digitale spreekkamer

De digitale spreekkamer is een platform buiten de PIA van praktijkinfo. Binnenkort publiceren wij de meest voorkomende vragen  op de speciale support pagina voor beeldbellen.