De Praktijkinfo kennisbank geeft uitleg hoe je je website opbouwt en aanpast via video’s en stap-voor-stap uitleg. Praktijkinfo-websites zijn opgebouwd in WordPress. Je past je eigen praktijkwebsite gemakkelijk aan via de PIA. Dit is een vereenvoudigde weergave van WordPress. In deze kennisbank geven we je uitleg over: vormgeving, modules, pagina’s, formulieren, praktijkinstellingen en het wachtkamerscherm.

Instructie video’s

Deze video’s helpen je bij het inrichten en beheren van je website in de WordPress beheeromgeving. Naast de algemene instructievideo wordt er in aparte video’s aandacht besteed aan de onderwerpen pagina’s, modules, widgets, vormgeving en formulieren.

Video 1; Instructie van de praktijkinfo beheeromgeving

Video 2; Modules in- en uitschakelen en bewerken

Video 3; Pagina’s beheren en aanpassen

Video 4; Vormgeving aanpassen

Video 5; Widgets plaatsen

Video 6; Formulieren maken en bewerken

Website & menu’s vormgeven

Het eerste wat je wilt doen wanneer je een nieuwe website maakt, is natuurlijk de website in je eigen huisstijl zetten. Herkenbaar met logo, de juiste kleuren en een mooie homepage. Voeg ook widgets toe om je patiënten te informeren.

Pagina’s en Modules

Jouw praktijkinfo website is opgebouwd uit diverse modules. je kunt zelf kiezen van welke modulesje gebruik wilt maken. Deze modules zijn gekoppeld aan bijbehorende pagina’s. Op deze pagina’s beheer je zelf de teksten en afbeeldingen. Ook kan je zelf pagina’s toevoegen.

Praktijkinstellingen

Naast de informatie op je praktijkinfo website is het ook van belang dat de instellingen van je praktijk correct staan ingesteld. Zo hebben de medewerkers van je praktijk de juiste autorisaties en hebben je patiënten toegang tot de juiste informatie.

Formulieren

Op de PIA van je praktijkwebsite zijn een aantal standaardformulieren beschikbaar. Zoals het herhaalrecepten formulier en het inschrijfformulier. Daarnaast kan je gemakkelijk zelf formulieren maken zoals een contactformulier.

Wachtkamerscherm

De wachtkamermodule biedt je de mogelijkheid om informatie vanuit je eigen praktijksite te tonen op een Tv-scherm in de wachtkamer. Als je al een Tv-scherm in de wachtkamer heeft dan kan je de module direct activeren.

Digitale praktijkassistent Anna

De digitale praktijkassistent Anna is door onze partner Zaurus ontwikkeld voor Praktijkinfo websites.

Hoe plaats ik Anna als chatbot op mijn praktijkwebsite?