De praktijkinfo kennisbank geeft u alle uitleg over hoe een praktijkinfo website opbouwt en aanpast. Hier kunt u door middel van video’s en stap voor stap uitleg uw praktijkwebsite zelf aanpassen. Praktijkinfo websites zijn opgebouwd in wordpress. U past uw eigen praktijkwebsite gemakkelijk aan via de PIA. Dit is een vereenvoudigde weergave van wordpress. In deze kennisbank geven we u uitleg over: vormgeving, modules, pagina’s, formulieren, praktijkinstellingen en het wachtkamerscherm.

Instructie video’s

Deze video’s helpen u bij het inrichten en beheren van uw website in de WordPress beheeromgeving. Naast de algemene instructievideo wordt er nog in losse video’s aandacht besteed aan alles rondom pagina’s, modules, widgets, vormgeving en formulieren.

Video 1; Instructie van de praktijkinfo beheeromgeving

Video 2; Modules in- en uitschakelen en bewerken

Video 3; Pagina’s beheren en aanpassen

Video 4; Vormgeving aanpassen

Video 5; Widgets plaatsen

Video 6; Formulieren maken en bewerken

Website & menu’s vormgeven

Het eerste wat u wilt doen wanneer u een nieuwe website heeft is natuurlijk de website in uw eigen huisstijl zetten. Herkenbaar met logo, de juiste kleuren en een mooie homepage. Voeg ook widgets toe om uw patiënten te informeren.

Pagina’s en Modules

Uw praktijkinfo website is opgebouwd uit diverse modules. U kunt zelf kiezen van welke modules u gebruik wil maken. Deze Modules zitten gekoppeld aan bijbehorende pagina’s. Op deze pagina’s beheert u zelf de teksten en afbeeldingen. Ook kan u zelf pagina’s toevoegen.

Praktijk instellingen

Naast de informatie op uw praktijkinfo website is het ook van belang dat de instellingen van uw praktijk juist staan. Zo hebben de medewerkers van uw praktijk de juiste autorisaties en hebben uw patiënten toegang tot de juiste informatie.

Formulieren

Op uw praktijkwebsite zijn er een aantal standaardformulieren beschikbaar. Zoals het herhaalrecepten formulier en het inschrijfformulier. Daarnaast kunt u gemakkelijk zelf formulieren maken zoals een contactformulier.

Wachtkamerscherm

De wachtkamermodule biedt u de mogelijkheid om informatie vanuit uw praktijksite te tonen op een Tv-scherm in de wachtkamer. Als u al een Tv-scherm in uw wachtkamer heeft dan kunt u de module direct activeren.