Wij houden je graag op de hoogte van het laatste nieuws gerelateerd aan de praktijk en je praktijkwebsite. Daarnaast houden we je hier op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen praktijkinfo.

Nieuw bij Praktijkinfo. De digitale praktijkassistent.

Praktijkinfo introduceert een nieuwe service die je kan helpen de werkdruk in je huisartspraktijk te verminderen. Een digitale assistent om alle eenvoudige vragen van patiënten te beantwoorden. Ontdek wat Anna, de digitale praktijkassistent, kan betekenen voor jou, voor de assistenten en je patiënten.

Wat betekent de online inzage van patiëntgegevens voor je praktijkwebsite bij Praktijkinfo?

Vanaf 1 juli 2020 is het wettelijk verplicht om patiënten online inzage te geven in hun medische gegevens. Voor jou is het belangrijk om te weten wat dit betekent voor je praktijkwebsite bij Praktijkinfo. Patiënten kunnen inzage verkrijgen door middel van een PGO, een ‘persoonlijke gezondsheidsomgeving’.  Deze omgeving communiceert digitaal met de informatiesystemen van alle zorgverleners van de patiënt, zoals het HIS. Deze PGO zal ook communiceren met jouw informatiesysteem en via deze connectie krijgt je patiënt inzage in zijn of haar gegevens.
Alle PGO’s zijn eenvoudig te integreren binnen Praktijkinfo. Voor je eigen praktijkwebsite zijn er geen gevolgen. Ook de e-health modules van Praktijkinfo (herhaalrecepten en e-consult) blijven na 1 juli 2020 in gebruik en veilig toegankelijk voor jou en je patiënten.

Praktijkinfo en WordPress

Sinds 2019 maakt Praktijkinfo gebruik van WordPress voor de beheeromgeving van onze praktijken. WordPress is één van de meest gebruikte content management systemen (CMS) en biedt veel voordelen waaronder gebruiksvriendelijkheid. Met WordPress bieden wij je een modern en betrouwbaar CMS zonder afbreuk te doen aan het gebruiksgemak die je van Praktijkinfo gewend bent. Op de kennisbank vind je onze video’s en tips om je praktijkwebsite optimaal in te richten.