Wij houden u graag op de hoogte van het laatste nieuws gerelateerd aan uw praktijk en praktijkwebsite. Daarnaast houden we u hier op de hoogte van de laatste ontwikkelingen  binnen praktijkinfo.

Wat betekent de online inzage van patiëntgegevens voor uw praktijkwebsite bij Praktijkinfo?

Vanaf 1 juli 2020 is het wettelijk verplicht om patiënten online inzage te geven in hun medische gegevens. Voor u is het belangrijk om te weten wat dit betekent voor uw praktijkwebsite bij Praktijkinfo. Patiënten kunnen inzage verkrijgen door middel van een PGO, een ‘persoonlijke gezondsheidsomgeving’.  Deze omgeving communiceert digitaal met de informatiesystemen van alle zorgverleners van de patiënt, zoals het HIS. Deze PGO zal ook communiceren met uw informatiesysteem en via deze connectie krijgt uw patiënt inzage in zijn of haar gegevens.
Alle PGO’s zijn eenvoudig te integreren binnen Praktijkinfo. Voor uw praktijkwebsite zelf zijn er geen gevolgen. Ook de e-health modules van Praktijkinfo (herhaalrecepten en e-consult) blijven na 1 juli 2020 in gebruik en veilig toegankelijk voor u en uw patiënten.

Praktijkinfo en WordPress

Sinds 2019 maakt Praktijkinfo gebruik van WordPress voor de beheeromgeving van onze praktijken. WordPress is één van de meest gebruikte content management systemen (CMS) en biedt veel voordelen waaronder gebruiksvriendelijkheid. Met WordPress bieden wij u een modern en betrouwbaar CMS zonder afbreuk te doen aan het gebruiksgemak die u van Praktijkinfo gewend bent. Op de kennisbank vindt u onze video’s en tips om uw praktijkwebsite optimaal in te richten.