Wij houden je graag op de hoogte van het laatste nieuws gerelateerd aan de praktijk en je praktijkwebsite. Daarnaast houden we je hier op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen praktijkinfo.

Moet ik naar de dokter? beschikbaar op Praktijkinfo

Vanaf nu is het mogelijk om de applicatie Moet ik naar de dokter? op je praktijksite te plaatsen. Moet ik naar de dokter? is volledig gericht op het uitvoeren van digitale zelftriage door patiënten.

De applicatie is gebouwd om het telefoonverkeer en zo de werkdruk op de huisartsenpraktijk te verminderen. Voor een groot deel van de patiënten dat dagelijks met de praktijk belt, is het uiteindelijk niet nodig om een afspraak te maken. Moet ik naar de dokter? kan deze patiënten voorzien van betrouwbaar advies en geruststellen. Lees hier hoe het werkt.

Thuisarts.nl beschikbaar op Praktijkinfo

Het is nu ook mogelijk om een snelle link naar Thuisarts.nl op je praktijksite te plaatsen. Patiënten worden via een speciale zoekbalk op je website direct doorverwezen naar Thuisarts.nl, waar zij meer informatie kunnen vinden over hun klachten. Thuisarts.nl geeft betrouwbare en onafhankelijke informatie over gezondheid en ziekten. Lees hier hoe het werkt.

Covid-19 video op je wachtkamerscherm

De Covid-19 video is nu beschikbaar voor op je wachtkamerscherm. Ga naar het wachtkamerscherm in je beheer omgeving en voeg de video slide toe voor je patiënten.

Apache Log4j module

Praktijkinfo heeft eind december de infrastructuur en de WordPress omgeving laten scannen en geen kwetsbaarheden aangetroffen aangaande de Apache Log4j module. Deze uitkomst lag ook in de lijn der verwachting aangezien Praktijkinfo niet actief gebruikt van Log4j en er binnen het Praktijkinfo ook geen gebruik wordt gemaakt van plugins zoals Solr.

Nieuw bij Praktijkinfo. De digitale praktijkassistent.

Praktijkinfo introduceert een nieuwe service die je kan helpen de werkdruk in je huisartspraktijk te verminderen. Een digitale assistent om alle eenvoudige vragen van patiënten te beantwoorden. Ontdek wat Anna, de digitale praktijkassistent, kan betekenen voor jou, voor de assistenten en je patiënten.

Wat betekent de online inzage van patiëntgegevens voor je praktijkwebsite bij Praktijkinfo?

Vanaf 1 juli 2020 is het wettelijk verplicht om patiënten online inzage te geven in hun medische gegevens. Voor jou is het belangrijk om te weten wat dit betekent voor je praktijkwebsite bij Praktijkinfo. Patiënten kunnen inzage verkrijgen door middel van een PGO, een ‘persoonlijke gezondsheidsomgeving’.  Deze omgeving communiceert digitaal met de informatiesystemen van alle zorgverleners van de patiënt, zoals het HIS. Deze PGO zal ook communiceren met jouw informatiesysteem en via deze connectie krijgt je patiënt inzage in zijn of haar gegevens.
Alle PGO’s zijn eenvoudig te integreren binnen Praktijkinfo. Voor je eigen praktijkwebsite zijn er geen gevolgen. Ook de e-health modules van Praktijkinfo (herhaalrecepten en e-consult) blijven na 1 juli 2020 in gebruik en veilig toegankelijk voor jou en je patiënten.

Praktijkinfo en WordPress

Sinds 2019 maakt Praktijkinfo gebruik van WordPress voor de beheeromgeving van onze praktijken. WordPress is één van de meest gebruikte content management systemen (CMS) en biedt veel voordelen waaronder gebruiksvriendelijkheid. Met WordPress bieden wij je een modern en betrouwbaar CMS zonder afbreuk te doen aan het gebruiksgemak die je van Praktijkinfo gewend bent. Op de kennisbank vind je onze video’s en tips om je praktijkwebsite optimaal in te richten.