1. Waarom moet ik Praktijkinfo kiezen?
Wij leveren al meer dan 13 jaar betrouwbare praktijksites voor ruim 2.000 zorgverleners. Al sinds de start van Praktijkinfo werken wij samen met beroepsverenigingen. Dit geeft u de garantie dat uw website ook de komende jaren volledig beschikbaar is en voorzien van actuele informatie. Een website van Praktijkinfo voldoet aan de laatste veiligheidsstandaarden en features, is goed vindbaar in zoekmachines en zeer makkelijk door uzelf te onderhouden. Technische kennis is niet nodig.

2. Wat is een responsive website?
Een responsive website past zich aan aan het scherm waarmee een bezoeker uw website bekijkt. Of dit nu een desktop monitor is, een tablet, of een smartphone. Er is slechts één website, waarvan de layout zich aanpast aan de resolutie van het beeldscherm. Alle content, afbeeldingen, teksten, videos’s worden optimaal getoond op alle apparaten.

3. Wat kost Praktijkinfo?
U betaalt een vast laag bedrag per maand voor Praktijkinfo. Daarvoor krijgt u uw eigen praktijksite die goed vindbaar is, veilig en up-to-date én een wachtkamermodule, waarmee u de patiënt op een informatieve manier kunt vermaken in de wachtkamer. Bereken uw maandprijs via onze rekentool. Leden van een aangesloten beroepsvereniging ontvangen 30% korting op het abonnement. Praktijkinfo is zeer transparant hierin.

4. Kan ik mijn eigen webadres behouden als ik overstap naar Praktijkinfo?
U kunt uw eigen webadres behouden als u overstapt naar Praktijkinfo. Tijdens het maken van uw praktijksite vragen we u wel een nieuw webadres aan te maken. Als uw website live staat kan onze Technische Helpdesk ervoor zorgen dat uw website gekoppeld wordt aan uw eigen webadres.

5. Kan ik een website van Praktijkinfo koppelen aan mijn HIS?
Bij Praktijkinfo bieden wij 6 (waarvan 5 externe) HIS-koppelingen aan. U neemt de module af via Pharmeon voor circa € 39,50 (excl. btw) per maand. Dit bedrag is mede afhankelijk van het aantal patiënten van uw praktijk. U kunt een koppeling tot stand brengen met MIRA, MicroHIS, WebHIS, Promedico ASP, Promedico VDF, Omnihis en Medicom (MijnGezondheid.net). Lees hier hoe u de koppeling kunt aanvragen.

6. Wat is een groepensite en wat kan ik er mee?
Een groepensite is zeer geschikt voor groepspraktijken en gezondheidscentra met meerdere specialismes. Bestaat uw gezondheidscentrum bijvoorbeeld uit een huisartsenpraktijk, een fysiotherapiepraktijk en een apotheek, dan kunt u een groepensite afnemen voor uw gezondheidscentrum. Zowel de huisarts, de fysiotherapeut als de apotheker kunnen ieder een eigen website inrichten en deze aan de groepensite koppelen. Zo heeft uw één website voor uw groep en hebben alle specialismes een eigen website en wachtkamermodule.

7. Is mijn website goed vindbaar in Google?
Een website van Praktijkinfo is goed vindbaar in zoekmachines. De vindbaarheid van uw website wordt mede bepaald door factoren als mobielvriendelijkheid (responsive), het gebruik van SSL certificaten (veilige verbinding) en laadsnelheid. Praktijkinfo voldoet aan de eisen die Google stelt.

Op bepaalde punten van de vindbaarheid heeft Praktijkinfo geen invloed. Dit heeft te maken met het algoritme van Google (een ingewikkelde wiskundige formule waarbij er talloze factoren van belang zijn en die bepalend zijn voor de ranking van zoekresultaten). Zonder het Google algoritme zal iedere website bovenaan in de resultaten kunnen staan. Vandaar dat dit Google’s grootste en best bewaarde geheim is. Lees meer over de vindbaarheid van uw praktijksite.
Bovenal is en blijft het belangrijk dat u uw website zelf voorziet van goede informatie (content) en dit regelmatig zelf actualiseert. Dit gegeven is ook van groot belang voor de vindbaarheid binnen Google.

8. Is de veiligheid van mijn website geborgd bij Praktijkinfo?
Met behulp van experts werkt Praktijkinfo continue aan de veiligstelling van patiëntgegevens en het optimaliseren van onze processen. Een website van Praktijkinfo is dan ook veilig. Zo draaien alle Praktijkinfo sites op een beveiligde server-omgeving, is onze serverprovider gecertificeerd volgens de internationale normeringen, zijn alle pagina’s voorzien van een SSL-verbinding en worden patiëntgegevens volledig gescheiden opgeslagen en encrypted van de medicatie en e-consultgegevens. Wilt u verder geïnformeerd worden? Neem dan contact op met onze technische helpdesk.

9. Moet ik als klant zelf een verwerkersovereenkomst opstellen?
Het is onder de Algemene Verordening Gegevensbescherming verplicht dat u als zorgverlener (de verwerkingsverantwoordelijke, voorheen verantwoordelijke) en de verwerker (voorheen bewerker) een verwerkersovereenkomst afsluiten. Is dat nieuw? Nee, dat moest onder de Wbp ook al. Wel nieuw is dat er een aantal verplichte onderwerpen in de AVG zijn bijgekomen die in de verwerkersovereenkomst vastgelegd moeten worden. Al onze klanten ontvangen een  verwerkersovereenkomst van ons. U hoeft hiervoor zelf dus geen voorbereidingen te treffen. Deze verwerkersoverereenkomst is door LHV beoordeeld en goedgekeurd. In de verwerkersovereenkomst verplichten wij ons onder andere de servers en backups afdoende te beveiligen tegen datadiefstal.