Praktijkinfo heeft twee strakke en moderne sjablonen voor uw praktijksite. Eén met een verticaal menu en één met een horizontaal menu. U kunt deze sjablonen gratis in gebruik nemen via de beheeromgeving van uw praktijksite. De sjablonen zijn geheel responsive, zodat bezoekers uw website op elk gewenst moment en elk apparaat (desktop, smartphone of tablet) kunnen benaderen.

Alle voordelen van het sjabloon

•    Responsive design (geoptimaliseerd voor smartphones en tablets)
•    Vrije kleurkeuze
•    Snelkoppelingen
•    Bij geen logo wordt uw praktijknaam getoond
•    Eigen achtergrondafbeelding

Een responsive design zorgt ervoor dat uw praktijkwebsite automatisch op de juiste wijze getoond wordt. Of het nu gaat om een afspraak maken, het laatste gezondheidsnieuws of het aanvragen van een herhaalrecept; het responsive design van Praktijkinfo zorgt ervoor dat de informatie altijd goed leesbaar en bruikbaar is voor uw patiënt.

Sjabloon kiezen

Ga in de Praktijkinfo Beheeromgeving naar: Vormgeving > Sjablonen. U kunt kiezen uit 2 sjablonen (met een horizontaal of verticaal menu). Uw website wordt na de keuze voor het sjabloon nog getoond in de standaard kleuren. Dit kunt u naar wens aanpassen.

De Customizer

De Customizer is de pagina waar u de gehele vormgeving van uw website beheert. Het mooie is dat u alle wijzigingen door het split screen direct in ziet veranderen, dit is natuurlijk een voorbeeld en staat niet meteen live. Zo kunt u direct bepalen of de kleur goed past bij uw website zo niet wijzigt u hem direct weer.

Naast kleur bepaald u in de customizer ook uw logo, lettertypen, snelkoppelingen, widgets en achtergrondafbeelding. Nadat u alles na tevredenheid hebt gewijzigd vergeet dan niet om alles te publiceren door op de rode knop boven in het linker menu te klikken.

Vrije kleur keuze

Binnen het responsive sjabloon heeft u de mogelijkheid om zelf een kleur te kiezen. Zo kunt u de kleur van uw logo gebruiken of juist de kleur van uw pand. In de Praktijkinfo Beheeromgeving kunt u via: Vormgeving > Customizer > Kleuren, de gewenste kleuren kiezen.

Snelkoppelingen toevoegen

screenshot_snelkoppelingen_bewerkenHet responsive  sjabloon biedt u de mogelijkheid om snelkoppelingen naar belangrijke pagina’s of modules in uw praktijksite te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een snelkoppeling naar uw openingstijden of naar een pagina met spoednummers. U kunt meerdere snelkoppelingen instellen en beheren.
Ga in de beheeromgeving naar Vormgeving > Customizer > onderaan het menu staat snelkoppelingen. Hier kunt u de snelkoppeling toevoegen of aanpassen

Logo Wijzigen

U kunt uw eigen logo op uw praktijksite plaatsen via Vormgeving > Customizer > Logo. Mocht u nog geen logo hebben dan wordt uw praktijknaam automatisch weergegeven. U kunt de praktijknaam op ieder gewenst moment wijzigingen via de Praktijkinfo Beheeromgeving van uw praktijksite.

Achtergrondafbeelding wijzigen

Binnen het responsive sjabloon heeft de achtergrondafbeelding een prominente plek gekregen. Met de achtergrondafbeelding bepaald u de sfeer van uw praktijkwebsite. U kunt hier bijvoorbeeld kiezen voor een afbeelding van uw wachtkamer, een afbeelding van u en uw medewerkers of een afbeelding van de buitenkant van uw praktijk. U kunt uw achtergrondafbeelding aanpassen/toevoegen via: vormgeving >> customizer >> achtergrondafbeelding.
Het is belangrijk dat de afbeelding van goede kwaliteit is. Wij adviseren u een afbeelding te kiezen van minimaal 1600 pixels breed en minimaal 600 pixels hoog.