Hier vind u alle antwoorden op vragen over het maken, beheren en publiceren van pagina’s op uw praktijkinfo website. De instructievideo laat zien hoe gemakkelijk het is om pagina’s te beheren en aan te maken. Onder de video nog meer uitleg in detail.

Pagina's aanmaken, publiceren, wijzigen of verwijderen

Hoe maak ik een nieuwe pagina?

Er zijn twee mogelijkheden om een nieuwe pagina te maken. Zoals uitgelegd op de pagina modules in-en uitschakelen wordt bij het inschakelen van een module direct een pagina van de betreffende module aangemaakt.

Ook kunt u zelf pagina’s bouwen, u maakt een nieuwe pagina aan door in de PIA te gaan naar Pagina’s

Vervolgens krijgt u het overzicht van alle pagina’s die uw website heeft. Daar boven staat de mogelijkheid om een nieuwe pagina aan te maken. Dit kan in het sub menu of door te klikken op de button boven het overzicht.

Hoe kan ik de tekst in een pagina opmaken?

De tekstbewerker in de PIA werkt eigenlijk precies hetzelfde als die van Microsoft Word. U kunt er voor kiezen om tekst Vet te drukken of cursief te laten worden met de bekende iconen in de taakbalk. Daarnaast kunt u opsommingen maken met tekens en met cijfers. Ook kiest u hier hoe u de tekst wilt uitlijnen op de pagina (links, rechts of gecentreerd)

Het is ook mogelijk om uw lettertype aan te passen of de grote aan te passen.

Hieronder ziet u hoe de tekstbewerker eruit ziet

Wanneer u iets aanpast in een pagina, kunt u het altijd in concept zien voordat u het echt publiceert en live zet. Dit kan met de knop wijzigingen bekijken of voorbeeld wanneer de pagina nog in concept staat in het menu aan de rechterkant.

Nadat u een nieuw pagina heeft aangemaakt is deze nog niet direct zichtbaar in menu’s het is gemakkelijk om een nieuwe pagina direct aan het menu toe te voegen. U heeft namelijk zojuist uw pagina gemaakt en alle teksten toegevoegd. Vervolgens heeft u de pagina gepubliceerd. U kunt hier ook direct uw pagina aan het menu toevoegen. Onder het publiceren blok kiest u ervoor om een pagina aan het menu toe te voegen. Selecteer het menu en klik opnieuw op publiceren.

Hoe voeg ik afbeeldingen en bestanden toe aan een pagina?

Het is naast gewoon tekst te schrijven ook mogelijk om afbeeldingen en zelfs bestanden (bijvoorbeeld PDF’s) toe te voegen aan je pagina.

Dit gaat als volgt;

Boven de tekstbewerker staat een knop in het blauw: Media toevoegen. Klik op deze knop.

Kies in het volgende scherm de afbeelding die je wilt toevoegen aan de website. Deze moet je nog uit je bestanden selecteren. Zoek de afbeelding in je documenten en voeg deze vervolgens toe aan de pagina. De afbeelding staat vervolgens op de pagina.

Voor bestanden neemt u dezelfde stappen, kies het bestand dat u toe wilt voegen. Vervolgens verschijnt er een hyperlink naar het bestand op de pagina. Dit ziet er als volgt uit.

Hoe voeg ik een hyperlink of verwijzing toe in een pagina?

U kunt met wordpress ook gemakkelijk verwijzingen maken door middel van hyperlinks. Daarmee linkt u naar andere pagina’s of dus bestanden zoals hierboven al toegelicht.

Dit werkt als volgt: Typ de tekst waarmee u een verwijzing wil maken. Bijvoorbeeld: Klik hier voor meer informatie.

Selecteer de tekst waarmee u de link wil maken (bijvoorbeeld hier). Klik vervolgens op het hyperlink teken in de taakbalk, deze is hieronder geselecteerd.

 

Vervolgens ziet u een lege balk waarin u de link zet waarnaar u wilt verwijzen.