Hier vindt u alles over het beheren en bewerken van de modules binnen uw Praktijkinfo website. Bekijk de instructievideo voor een eenvoudige handleiding. Of volgt u de uitleg verder op deze pagina.

Modules in-en uitschakelen en bewerken

Waarom moet ik modules toevoegen?

Uw Praktijkinfo website is modulair opgebouwd. Dit betekent dat u uw website opbouwt door het selecteren van diverse modules. De modules die u aan zet,  genereren automatisch een pagina. Deze pagina kunt u vervolgens vullen met content en koppelen aan een menu. Zo worden de modules onderdeel van uw website.

Hoe voeg ik een module toe?

Een module toevoegen is eenvoudig en zo gebeurd.

1. Ga in de PIA naar het menu aan de linkerkant en klik op het item ‘modules’.

2. Hier ziet u alle modules die Praktijkinfo u biedt. In de kolom prijs ziet u direct of het een gratis module is of een externe module waarvoor extra kosten worden gerekend.

3. Wilt u weten wat een module precies inhoudt of doet, klik dan op het I-tje voor uitleg.

4. U zet de module aan door het ‘schuifje’ achteraan om te zetten zodat deze groen kleurt.

5. Zodra een module ingeschakeld is, ziet u een tandwieltje. Als u op het tandwieltje klikt, gaat u direct naar de pagina gekoppeld aan de module. Daar kunt u direct de pagina bewerken. Wilt u weten hoe dat moet kijk dan hier.

6. Wilt u een module uitzetten, zorg dan dat u het schuifje van groen naar grijs zet. De module wordt dan uitgeschakeld. Wat wel belangrijk is, is dat u de pagina die door de module wordt geactiveerd, ook offline zet. Zo krijgt u geen foutmeldingen op uw website Heeft de pagina een plaats in het menu, dan verwijdert u deze ook uit het menu.

Hoe stel ik de e-consult module in?

Het instellen van de e-consult module vraagt wat meer stappen dan het aan en uitzetten van andere modules. Zodra u de e-consult module aanzet, dient u deze direct in te stellen. Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

 1. Zet de e-consult module aan, door het schuifje op groen te zetten.
 2. Klik op het tandwiel om de module te openen en de module in te stellen.
 3. Ga naar e-consult onderwerpen in het e-consult menu
 4. Klik op onderwerpen toevoegen om de e-consult onderwerpen aan de module toe te voegen
 5. Voeg de onderwerpen toe door op de oranje knop ‘onderwerp toevoegen’ te klikken. Voeg alle onderwerpen toe en sla ze op. Vervolgens zie je onderstaand overzicht.
 6. Ga naar praktijkgegevens om de medewerkers te koppelen aan de onderwerpen die zijn ingesteld
 7. Ga naar gebruikersrechten, hier zie je een overzicht van alle medewerkers met een account. Klik op het plusje en zie tot welke modules de medewerkers toegang hebben. Let op! Vink eConsult aan als deze nog niet aan staat.
 8. Als Econsult is aangevinkt klik dan op de bewerken knop achter Econsults om de onderwerpen toe te wijzen. Doe dit per medewerker die toegang heeft tot de module.
 9. Nu is de module ingesteld! Nu is het belangrijk om de module op uw website te plaatsen. Dit doet u door de patiëntomgeving widget toe te voegen aan uw website. Hoe u widgets toevoegt, vindt u hier

Hoe zet ik de chatbot Anna op mijn praktijkwebsite?

 1. Zet in PIA de digitale praktijkassistent module aan door het schuifje op groen te zetten.

 2. Van onze partner Zaurus ontvang je een script (een code) die je vervolgens in PIA in het module veld kunt invoeren. De chatbot staat daarna live op je website.