Hier vindt u alles over het beheren en bewerken van de modules binnen uw praktijkinfo website. Kijk in de instructievideo hoe gemakkelijk het werkt. Of volg de uitleg verder op deze pagina.

Modules in-en uitschakelen en bewerken

Waarom moet ik modules toevoegen?

Uw praktijkinfo website is modulair opgebouwd. Dit betekent dat u door middel van het selecteren van diverse modules uw website tot stand komt. De modules die u aanzet genereren automatisch een pagina. Deze pagina kan u vervolgens vullen met content en koppelen aan een menu. Zo worden deze onderdeel van je website.

Hoe voeg ik een module toe?

Een module toevoegen is eenvoudig en zo gebeurd.

1. Ga in de PIA naar het menu aan de linkerkant en klik op het item modules.

2. Hier ziet u alle modules die praktijkinfo u biedt. In de kolom prijs ziet u direct of het een gratis module is of een externe module waarvoor u extra kosten worden gerekend.

3. Wilt u weten wat een module precies inhoudt of doet, klik dan op het I-tje voor wat extra uitleg.

4. U zet de module aan door het ‘schuifje’ achteraan om te zetten zodat deze groen kleurt.

5. Zodra een module ingeschakeld is ziet u een tandwieltje. Als u op het tandwieltje klikt gaat u direct naar de pagina gekoppeld aan de module. Daar kunt u direct de pagina bewerken. Wilt u weten hoe dat moet kijk dan hier.

6. Wilt u een module uitzetten, zorg dan dat u het schuifje van groen naar grijs zet. De module wordt dan uitgeschakeld. Wat wel belangrijk is, is dat u de pagina die door de module wordt geactiveerd ook offline zet. Zodat u geen foutmeldingen op uw website krijgt. Heeft de pagina een plaats in het menu haal hem dan ook hier uit.

Hoe stel ik de e-consult module in?

Het instellen van de e-consult module vraagt wat meer stappen dan het aan en uitzetten van andere modules. Zodra je de e-consult module aanzet dien je deze direct in te stellen. Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe je de module in kan stellen.

  1. Zet de e-consult module aan, door het schuifje op groen te zetten.
  2. Klik op het tandwiel om de module te openen en de module in te stellen.
  3. Ga naar e-consult onderwerpen in het e-consult menu
  4. Klik op onderwerpen toevoegen om de e-consult onderwerpen aan de module toe te voegen
  5. Voeg de onderwerpen toe door op de oranje knop ‘onderwerp toevoegen’ te klikken. Voeg alle onderwerpen toe en sla ze op. Vervolgens zie je onderstaand overzicht.
  6. Ga naar praktijkgegevens om de medewerkers te koppelen aan de onderwerpen die zijn ingesteld
  7. Ga naar gebruikersrechten, hier zie je een overzicht van alle medewerkers met een account. Klik op het plusje en zie tot welke modules de medewerkers toegang hebben. Let op! Vink eConsult aan als deze nog niet aan staat.
  8. Als Econsult is aangevinkt klik dan op de bewerken knop achter Econsults om de onderwerpen toe te wijzen. Doe dit per medewerker die toegang heeft tot de module.
  9. Nu is de module ingesteld! Alleen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de module op je website komt te staan. Dit doe je door de patiƫntomgeving widget toe te voegen aan je website. Hoe je widgets toevoegt vind je hier